Oldalak

2014. december 8., hétfő

December napjai 6.

Ma sokat festegettem, sokféle színnel.
Legelőször is azt mutatom, milyen lett az első receptes oldalam, amit pár napja még félkészen láthattatok.
Festékpacákkal, chipboardokkal, fényes felületű dekorgombokkal és pacázott papírból kivágott sk. "narancskarikákkal díszítettem ki az oldalt. A páros másik felét, ahol a recept van, szintén lefestettem - illetve annyi az eltérés a lefényképezetthez képest, hogy a hozzávalókat átírtam fekete tollal. Ide is "narancskarikák" illetve két gombocska került, melyek közül az egyiket aranycérnával megkötöztem (ezt az egyik mikuláscsokiból húztam ki, mármint a cérnát).
Amágy mikor ezt az oldalt a férjemnek megmutattam, egy őszinte woww-ot mondott, tányleg nagyon tetszik neki (na jó, nekem is).


Itt van egy közelebb fotó a csipikről meg a karikákról. A chipboardra jól lehet ceruzával is írni, ahogy ez a sodrófán is látszik :)

Pár hete a Kikben vettem 290 Ft-ért jó vastag 3D-s ragasztókockákat (100 db van benne és nem is kocka, hanem inkább téglalap), és néhány elemet azzal ragasztottam fel.

Ha lapozunk, jön még egy recept, aminek még csak a címét írtam fel. Amúgy ez a két receptes oldal a Scrapfellow-os karácsonyi papírtömb hátsó borítójából lett :)

Mivel ma 13-kor már lehetett menni a fényképekért, még volt időm itthon garázdálkodni. Két oldal el is készült. Ne stresszeljen senkit, hogy viszonylag jól állok, mert az én oldalaim A5-ös méretűek, sok fénykép van mindegyiken és kevés díszítőelemet használok. Szóval, nem túl technikás, így aztán haladósabb :)

December 4:
Ennek az oldalnak az érdekessége lett a sok piros keresztszem. Amit a véletlen szült. Az oldal aljára akartam pecsételni a December feliratot, de mivel ennek a lapnak a hátoldalán vannak a kiscsizmák kiscsipesszel felragasztva, és elfelejtettem alápolcolni pecsételés előtt, ezért elsőre csak a felirat alsó része lett kész. Második nekifutásra már alápolcoltam a lapot a pecsételéshez, de bárhogy is igyekeztem szépen illeszteni, lett középen egy picike fehér csík. Ekkor vettem elő megint az ecsetet, került keresztszem sokfelé az oldalon meg néhány festett szívecske is. A feliratos falapkára is tettem három festett szívet, de néhány perc múlva szétfutott a festék a szálak között, így inkább ott elmaszáltam az egészet.

Ez a háromcsillagos megoldás a kép sarkában nagyon cuki lett:

A szívecskéket piros kartonból vágtam ki. A pauszpapíros tag-re jól lehet pecsételni, 4 csillag került rá, mivel ez a negyedik nap. :)


December 5:
Ehhez a naphoz piros papírt választottam, de mikor feltettem rá a fotókat, akkor láttam csak, hogy túl piros az egész, mivel aznap a gyerekek piros ruhábaan mentek iskolába. Így került a két hullámosra vágott szélű lap a képek alá. Náhény szófeliratos matricát ragasztottam a képek mellé, aztán mivel ekkor meg mégiscsak túl fehérnek találtam a papírcsíkor, jött az ecset. Mindenhová pacákoltam!


Mivel a fotókat szerkesztve hívatom elő, mindig van a kész képen fehér csík, ezeket szépen el is teszem. Ebből vágtam ki a nagyobbik barna szívecskét- és magam is meglepődtem rajta, hogy milyen jól lehet a matt fotópapírra vízfestékezni! A chipboard-ot is vízfestékeztem, szép színátmenetes lett. A kisebbik szívecskét kartonból vágtam még régebben, de mivel a teteje hiányzik, így kénytelen voltam bedugni a kép alá. Egy másik képet átkötöttem aranyfonallal (csokimikulából való).

Emellé a kép mellé egy kis almát vágtam ki kartonból, majd vízfestékeztem a levelét, szárát. Felülre végig December felirat került, alulra meg ötösök. Hát ennyi, én nagyon élveztem a készítését.
Folyt. köv. :)

Ui: Közben folyamatosan bővítem a semmi-érdekes-nem történt-ma-sem listámat.

2 megjegyzés:

Kriszta (hozak) írta...

Szuperül véghez vitted a "kármentést". Sokszor ebből lesznek a legjobb dolgok, mint nálad is. :)

Budaházi Brigitta írta...

Ahha, a "csapatban" te vagy a brutál kategória, már látom. Úgy értem, ömlenek belőled a klassz ötletek, precízen vezeted a történéseket, mindenről van fotód! Nagyon nagyon tetszik! Jó itt bambulni, végignézni, ötletelni. A receptes oldalaidat még mindig nagyon bírom - s, a többit ugyancsak!