Oldalak

2010. április 21., szerda

GSO megint és egy kis elmélkedés-emlékezés

Woww, hát ennek naon-naon örülök, merthogy nagyfotós és minimál és fekete-fehér és úgy tűnik, nemcsak nekem a kedvencem :-) Szóval, mivel túl gyakran nem ér eme öröm (konkrétan ez a második alkalom), ezért külön bejegyzést szentelek a dolognak - szóval, a lényeg, hogy az előző bejegyzésnél mutatott képem kirakatba került! :-)
Erről a képről eszembe jutott, hogy kb egy, de inkább másfél éve láttam egy scrapbookoldalt, amin a következő volt: egy hatalmas fénykép, ami az oldal kb 4/5-ét elfoglalta, a képen egy fiatal pár, akiket egy tengeri hajóúton fényképeztek le, az oldal alsó részén pedig valami felirat meg tán 1-2 papírfecni. Akkor ez volt az első reakcióm: ez is scrapbook? Na, hát ehhez sem kellett túl nagy fantázia. Szerintem ilyent mindenki tud, és ez a csaj tök béna. Nem is értem, mit mutogatja az ilyeneket.
Érdekes módon, mikor elkezdtem scrapbookozni és vadul gyűjtöttem a mindenféle freebie-ket, mint szerintem anno mindnyájan, sokszor csak nézegettem az elemeket és egyiket sem találtam odaillőnek. Szerencsére találtam jó kis minimalista blogokat is - én ezeken nőttem fel (és növök a mai napig) és ha lehetőségem van rá (vagyis van egy szuper fotóm), akkor imádok visszatérni ehhez az egyszerűséghez. És közben rájöttem, hogy nem is olyan könnyű ilyen oldlat gyártani. Néha akár két órát is elpepecselek egy ilyen oldllal, míg jónak nem találom, ugyanakkor meg 1-1 pakolóssal akár 20 perc alatt is készen vagyok... Persze, a CT-s feladatok sokszor eltérítenek erről a vonlról, de nem is bánom, mert egy csomó mindent legalább ki lehet próbálni és az meg tök jó. :-)
Közben, már viszonylag hosszú ideje érlelődik bennem egy fotókönyv készítése is, de asszem, még nem érzem eléggé felkészültnek magamat a feladathoz. De az tuti, hogy naon minimál lesz (legalábbis most így gondolom), amire ha a másfél évvel ezelőtti énem rápillantana, csak lehurrogná, mint anno azt a tengerest...

2 megjegyzés:

LaceE írta...

Gratulálok a GSO-hoz. Azt meg soha ne engedd, hogy bárki eltérítsen az utadon. Imádom a munkáidat, igazi Ányis cuccok :D A fotókönyben meg csak támogatni tudlak. (közben még én sem fejeztem be az enyémet :D)

Kriszta írta...

Ányi, szívből gratulálok. Juhééé.