Oldalak

2014. december 2., kedd

December napjai 1.

Idén szeretném végigvinni a December napjai albumot. Az "alapanyagok" már itthon várakoznak, az ötlet is megvan, de még csak félig kezdtem el.
Idén is a Scrapfellow-ot választottam :)


Eredetileg nem is akartam "mutogatni", mert nem vagyok egy hagyományos scrap-tündér, de Gigi felhívásának nem tudtam (és nem is akartam) ellenállni, így aztán, ha minden igaz, most kicsit feléled a blogom és naponta jelentkezni fogok.

Az albumom fekvő A5-ös méretű lesz (ez az egyik "alapanyag"), naponta több fotóval. A fényképeket majd előhívatom, ha több összegyűlt; most egyenlőre egy mappában várakoznak. Az album leendő lapjaira elrendezem a képeket és el is mentem, hogy tudjam, minek hol lesz majd a helye (egyszer már belefutottam abba a hibába, hogy nem mentettem el az albumlapok elrendezését, és mikor megjöttek a fényképek, nem igazán tudtam, minek hol kéne lennie).

A fényképeket feliratozom is: a címe Barbara Hand, 80, a szöveg Jane Austen, 30 (ezt most leginkább magamnak írom, ha esetleg elkallódna a kis cetli, amire felírtam). Az álló képek mérete 60 mm magasság, ehhez már tudok viszonyítani.

Egyenlőre amit tudok mutatni, az az első két nap lapjának elrendezése és mondjuk egy feliratozott fotó. Legyen ez mondjuk egyfajta előkészület, nulladik nap, mert scrap, na, az még nincs benne :)
December 1:
 December 2:

Feliratos és szerkesztett fotó, amit majd előhívatok 9*13-as méretben:
Holnap ismét jelentkezem!


3 megjegyzés:

Budaházi Brigitta írta...

De jó, alakul ez, klasszul! Alig várom majd milyen lesz az első oldal. Mosolygok, mert első látásra megállapítható, hogy digis szemlélettel állsz a dolgokhoz (én is így szoktam), mármint a fotók szerkesztéséhez. Szuper lesz!

Gólya írta...

Hajrá Ányi, én is jövök, küzdjünk együtt! :) Hatalmas kincs lesz pár év múlva, csináljuk végig! A fotókkal egyelőre nekem is bajom van (mármint, hogy el kell menni majd előhívatni...én jobb szeretnék úgy dolgozni, hogy az adott fotót kinyomtatni és a köré építeni az oldalt, de mivel nincs nyomtatóm (ban festék), kénytelen leszek megtanulni fordítva gondolkozni! :)))

Ányi írta...

Igen, köszi, nálam is ugyanez a helyzet!
Szerencsére én találtam egy fotósboltot (az egyetlen, ami nálunk van), ahova el lehet küldeni neten is a megrendelést és délután 2-kor már készen is van, ráadásul nincs semmiféle plusz díj.
Hajrá magunknak!