Oldalak

2010. március 15., hétfő

1-ből 2 2féleképp

Timo új készlete különleges színekben tündököl:

Mutatom az oldalaimat is. Ugyanaz a kép, ugyanaz a készlet, mégis milyen más a kettő :-)
Az első egy nagggyon minimál oldal:

A második sem túl díszes, de szerintem sokatoknak ez is 'kopasz' ;-)
Felhasználtam:
Timo Design - Happy day
Kapható a ScrapInsider-nél :-)

A két kép készítése kapcsán elgondolkoztam azon, miért is készítek scrapbook-oldalakat. Legfőbb oka, hogy szeretem a Gimpet és szeretek képet szerkeszteni. Ugyanakkor szeretek fényképezni is, bár nem nagyon tudok. Ha viszont készítek 1-2 jó képet, azt mindenképpen szeretném megőrizni úgy, hogy ne csak egy gépen tárolt, mappába rendezett, felcímkézett fotó legyen, hanem jó legyen ránézni. A jól sikerült képekkel nagyon nehéz oldalt készíteni, de azt hiszem, erről már írtam. Igen, ilyenkor készít az ember nagyfotós oldalakat.
A fenti két kép közül nem titok, hogy nekem az első tetszik jobban. Valahogy jobban emlék vagy albumoldal jellege van a számomra. Úgy érzem, ha kinyomtatnám és a családdal együtt nézegetnénk az ilyen és hasonló jellegű oldalakat, jobban érezném magamat, mintha a második képhez hasonló oldalakkal lenne tele az album.
Ugyanakkor a második képet is szépnek tartom. Szép, de ennél semmivel sem több. A fénykép kicsi és elveszti számomra a varázsát.
Ha az első oldalra nézek, a Kevét látom, a gyönyörű szempilláit, a szemét, az összehúzott szemöldökét, a szép kis orrát, a puha arcát, az összeszorított száját, szóval azt, akit szeretek és akinek szeretnék most gyorsan adni egy újabb puszit. :-)
A második oldalon viszont nem őt látom, hanem egy szép színű elemekkel díszített oldalt, klassz kis virágokat, amik mintha hullanának lefelé és amik hozzá vannak valahogy lehelve egy kerethez, ami mögött/előtt ott van egy fotó. Egy jó kis fotó, amin csak azt látom, hogy egy édes kisfiú, de nem látom a részleteket... Nem tudom, értitek-e, miről beszélek... Hisz a vak is látja, hogy a második kép tényleg szebb. Szebb, de nem nekem. Az én képeim egyszerűen nem szeretik, ha ilyen díszes oldalba foglalom őket.
(Másrészről viszont nekem is tetszenek a mütyürkés oldalak, amin rengeteg a látnivaló és akár tökmindegy is lehet, milyen a kép az oldalon. Tetszik az ilyen képeknek a megjelenése, a színharmóniája, a gyönyörűsége. Lenyűgöznek a szépségükkel, megcsodálom őket. Csodálom, de nem szeretem a saját képekből. Hiába, ilyen, ha az ember rabul ejti a minimál ;-) )

3 megjegyzés:

LaceE írta...

A véleményemet már tudod, de azért le is írom: imádom a nagyfotós oldalaidat. (de attól még a másik is nagyon tetszik) :)

Osli írta...

Nekem is az első a kedvencem :)
Örülök, hogy így megosztottad a gondolataid.

Rucola Designs írta...

IGEN! Én is ezért használok nagy fotókat, sőt, még az elemeket is nagynak szeretem. :)